Bijstand nodig? 051 70 35 17
Aansprakelijkheid

Pechverhelping

Hulp bij autopech dankzij Bijstand Voertuig

Pech onderweg of bij u op de oprit? Dan biedt de verzekering Bijstand Voertuig hulp. Ook bij ongevallen of lekke band wordt u snel verder geholpen.

De verzekering Bijstand Voertuig biedt u hulp bij autopech, wanneer uw auto is gestolen of wanneer u betrokken bent bij een ongeval. De bijstand wordt verleend aan alle personen die zich in het verzekerde voertuig bevinden.

 

Wat is pechverhelping?

Pechverhelping, ook wel bekend als pechbijstand of Bijstand Voertuig, is geen vervanging van uw autoverzekering, maar een aanvullend pakket.

Pechverhelping kan afgesloten worden voor alle voertuigen: denk daarbij aan een auto, een bestelwagen, moto of zelfs fiets.

Bij pech in België of één van de landen op uw verzekeringsbewijs, wordt uw auto meteen hersteld.

Als de herstelling niet meteen kan uitgevoerd worden, krijgt u een vervangwagen terwijl uw wagen in de dichtstbijzijnde garage wordt hersteld. Ook bij diefstal is een vervangwagen inbegrepen. Dankzij pechverhelping worden u en uw passagiers terug naar huis of naar uw bestemming gebracht.

Onze bijstandsverzekering gaat veel verder dan onmiddellijke verlening van bijstand: ook bij ziekte of overmacht kunt u rekenen op onze bijstandsverzekering. U kunt onze pechbijstand dan ook zien als een reisbijstand.

Verzekeraars bieden pechverhelping aan als apart pakket, of als aanvulling op uw autoverzekering.

 

Pechverhelping in België en in het buitenland

Uiteraard Wanneer u pech krijgt in het buitenland, kunt u ook daar rekenen op een vervangwagen. Als u wagen snel kan worden hersteld, krijgt u daarbovenop uw hotelkosten vergoed tijdens het wachten.

Indien u liever meteen naar huis terugkeert, wordt uw herstelde voertuig teruggehaald naar huis.

U kunt de dekking van onze Bijstand Voertuig dan ook zien als reisbijstand.

 

Wat dekt onze pechverhelping?

Met pechverhelping bent u verzekerd van snelle hulp bij pech, dankzij één telefoontje. Over het algemeen omvat pechverhelping het volgende:

  • Technische hulpverlening. Als u met pech thuis of langs de weg komt te staan, wordt er technische hulp geboden om het probleem op te lossen. Als het probleem niet direct kan worden opgelost, dan wordt uw voertuig gesleept naar een garage.
  • Vervangend vervoer. Als uw wagen niet direct kan worden gerepareerd, dan krijgt u een vervangwagen aangeboden. Met de optie 'upgrade vervangvoertuig' hoeft u niet in te boeten aan comfort.
  • Repatriëring. Als de reparatie van uw voertuig langer duurt, wordt uw voertuig gerepatrieerd naar een garage in de buurt van uw woonplaats of naar een garage van uw keuze.
  • Verblijfskosten. Als u door pech of overmacht gedwongen bent om ergens te overnachten, dan worden de verblijfskosten vergoed.
  • Medische kosten. Raakt u of een verzekerd lid van uw gezin ziek of gewond? Dan komt uw verzekering tussenbeide, hetzij thuis met een kinderoppas of huishoudhulp, hetzij bij hospitalisatie- en medische kosten in het buitenland.
  • Hulpverlening bij ongeval: als u betrokken bent bij een ongeval, dan wordt er hulp geboden bij het regelen van de schade en het vervolgtraject. Alle inzittenden zijn verzekerd.

 

Meer weten over onze formules?

Informatie nodig over de ideale formule voor uw Bijstand Voertuig? Uw verzekeringsagent bij Verzekeringen Trybou helpt u graag verder voor al uw vragen. Samen met u gaan we op zoek naar de formule die best bij uw noden past. Zo kunt u met een gerust hart de baan op.

U vindt onze kantoren in Ieper, Poperinge en Houthulst.


Vraag een vrijblijvende offerte aan

i

Vaakgestelde vragen

De kosten van bijstand voertuig kunnen verschillen per verzekeraar en per dekking. U kunt kiezen uit verschillende pakketten, variërend van basisdekking tot uitgebreide dekking. Hoe meer risico u wil verzekeren, hoe hoger de premie is. Contacteer uw verzekeraar bij Verzekeringen Trybou om te kijken welk pakket best bij u past.

Pechverhelping is een bijstandsverzekering, die u helpt in gevallen van nood. Een pechverhelping-verzekering biedt meestal pechbijstand in heel Europa. U kunt rekenen op pechbijstand bij een platte batterij, platte band, ongeval, of zelfs wanneer u uw sleutels bent kwijtgeraakt of de verkeerde brandstof getankt heeft.

Elke formule heeft uiteraard z'n eigen bijzonderheden en voorwaarden. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Wanneer u een verzekering Bijstand Voertuig heeft, belt u de alarmcentrale van uw pechbijstand. Die alarmcentrale is 24 uur per dag bereikbaar en kan u in verschillende talen te woord staan. Wanneer de alarmcentrale is ingelicht, komt een pechverhelper u helpen. Indien nodig, kan uw pechverhelper uw auto naar een garage slepen en een vervangwagen regelen.

Pechverhelping is niet standaard verzekerd wanneer u een (verplichte) verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid aangaat. Wanneer u de kosten van pechverhelping gedekt wil zien, gaat u een verzekering Bijstand Voertuig aan.

Bijstand na ongeval, in België, is door de meeste maatschappijen gratis voorzien.

Pechverhelping is niet verplicht in België. Het is een aanvullende verzekering. Wel is het verstandig om een bijstand voertuig verzekering af te sluiten als je veel onderweg bent met je auto. Zo kun je bij pech altijd rekenen op hulp van een professionele pechverhelper.