Bijstand nodig? 051 70 35 17
Aansprakelijkheid

Bestuurdersverzekering

Als bestuurder optimaal verzekerd voor lichamelijke schade

Uw verplichte autoverzekering (Burgerlijke Aansprakelijkheid Auto) dekt lichamelijke en materiële schade aan derden. Wanneer u ook eigen lichamelijke schade vergoed wil zien bij een ongeval, kunt u een bestuurdersverzekering afsluiten.

Wat is een bestuurdersverzekering?

Een bestuurdersverzekering of verzekering bestuurder is een aanvullende verzekering die de bestuurder van een voertuig beschermt bij een ongeval waarvoor hij of zij aansprakelijk wordt gesteld.

In België is het wettelijk verplicht een BA Motorrijtuigen af te sluiten voor uw voertuig, maar die dekt enkel lichamelijke en materiële schade aan derden. Wanneer u die verzekering aanvult met een bestuurdersverzekering, bent u ook verzekerd voor eigen lichamelijke schade.

Wat dekt de bestuurdersverzekering?

De bestuurdersverzekering is een ongevallenverzekering, die bescherming biedt aan de bestuurder in geval van lichamelijke schade bij ongevallen. De kosten die uw verzekering kan vergoeden zijn:

  • Medische kosten en hospitalisatie. Uw verzekering komt tussen voor de kosten van medische verzorging, na aftrek van tussenkomst van ziekenfonds en eventuele hospitalisatieverzekering.
  • Tijdelijke of blijvende invaliditeit. U heeft recht op een vervangingsinkomen volgens de graad van beperking.
  • Overlijden. Uw naasten ontvangen een bedrag wanneer u overlijdt in een verkeersongeval.
  • Arbeidsongeschiktheid. Wanneer u een bepaalde periode niet kunt werken, vergoedt uw verzekering uw inkomensverlies.

Er zijn een aantal gevallen waarbij de verzekering voor bestuurders niet tussenkomt. Wanneer u onder andere opzettelijk een ongeval veroorzaakte, dronken reed (of in een gelijkaardige toestand zoals onder invloed van drugs) of geen geldig rijbewijs had op het moment van het ongeval,

U kunt een bestuurdersverzekering afsluiten voor uw volledige gezin.

Uitbreiden naar een ruimere ongevallenverzekering

Uiteraard is het mogelijk uw bestuurdersverzekering uit te breiden. In de meest eenvoudige vorm geldt uw bescherming enkel achter het stuur van een wagen. Uitgebreider kunt u ook kiezen voor waarborgen die schade dekken als fietser, voetganger, passagier, ... . In de breedste vorm van een ongevallenverzekering kunt u opteren om ook in uw vrije tijd verzekerd te worden, bijvoorbeeld bij ongevallen thuis, tijdens het sporten of andere niet-professionele activiteiten.

Een verzekering op uw maat?

De waarborgen van een bestuurdersverzekering kunnen van groot belang zijn wanneer u een verkeersongeval veroorzaakt. Vraag daarom zeker raad aan uw verzekeraar bij Verzekeringen Trybou voor een optimale ongevallenverzekering. We helpen u graag verder met onze expertise. U vindt onze kantoren in Ieper, Poperinge en Houthulst.


Vraag een vrijblijvende offerte aan

i

Vaakgestelde vragen

Met een bestuurdersverzekering is je bestuurder verzekerd voor lichamelijke letsels bij eigen (onopzettelijke) fout. Overige inzittenden vallen in België steeds onder zwakke weggebruiker.

Een bestuurdersverzekering dekt de kosten bij verwondingen na een ongeval waarbij u aan het stuur zat. Die kosten kunnen gaan van medische verzorging tot vergoeding bij arbeidsongeschiktheid en zelfs overlijden.

Bij een hospitalisatie na een ongeval krijgt u inderdaad een vergoeding voor die opname in het ziekenhuis. Die kosten beperken zich echter tot een welbepaalde periode rond de hospitalisatie. De bestuurdersverzekering gaat veel ruimer en vergoedt ook kosten wegens invaliditeit, overlijden of arbeidsongeschiktheid.

Een bestuurdersverzekering is een aanvullende verzekering, en dus niet verplicht.

Een bestuurdersverzekering is niet verplicht, maar raden we wel aan. Zo bent u optimaal verzekerd voor uw verwondingen, wanneer u zelf een ongeval veroorzaakt.

Een omniumverzekering dekt wel schade aan je voertuig, maar geen lichamelijke letsels voor je bestuurder. Voor lichamelijke schade kan je rekenen op de tussenkomst van de bestuurdersverzekering.