Bijstand nodig? 051 70 35 17
Uw voertuig

Mini omnium

Uw omnium voor een oudere wagen

Is uw wagen ouder dan 5 jaar? Dan is een kleine omnium de juiste verzekering voor u. Een mini-omnium vult uw verplichte BA-autoverzekering aan.

 

Wat is een mini-omnium?

Een mini-omnium of kleine omnium is een aanvulling op uw autoverzekering. Die 'gewone' autoverzekering (burgerlijke aansprakelijkheid) dekt enkel de materiële schade die u aan anderen toebrengt.

Met een mini-omnium bent u ook gedekt voor een schadegeval aan uw eigen wagen. Denk daarbij aan brand, diefstal, glasbreuk, natuurrampen of aanrijdingen met dieren.

Wanneer u zelf een ongeval veroorzaakt, wordt de schade aan uw eigen auto niet gedekt. De schade aan derden wordt gedekt door uw verplichte BA-autoverzekering.

 

Wat is het verschil met full omnium?

Een full omniumverzekering dekt de schade aan uw eigen auto wanneer u zelf verantwoordelijk bent. Bij een mini-omniumverzekering is die schade niet gedekt.

Bij nieuwe wagens wordt vaak gekozen voor een volledige omnium.

 

Wat dekt een mini-omnium?

Een mini-omnium dekt volgende zaken:

  • Diefstal van uw wagen, nummerplaat of het gelijkvormigheidsattest. Ook schade door poging tot diefstal wordt gedekt.
  • Glasbreuk en schade als gevolg van glasbreuk
  • Brand.
  • Schade door natuurkrachten. Denk daarbij aan storm, hagel, botsing met dieren, schade door marters, overstroming, ...
  • Aanrijding met dieren

 

Wat dekt een mini-omnium niet?

In tegenstelling tot een full omnium biedt de mini-omnium-verzekering een beperktere dekking. U wordt niet vergoed wanneer de schade door een ongeval in fout is toegebracht, of wanneer de aansprakelijkheid betwist wordt. Ook bij vandalisme of een onbekende tegenpartij kan u geen aanspraak op een vergoeding maken.

 

Een verzekering op uw maat

Op zoek naar de ideale aanvulling op uw autoverzekering? Benieuwd of een full omnium of mini-omnium iets voor u is? Of wenst u informatie over de mogelijkheden van een verzekering? Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag verder. U vindt onze kantoren in Ieper, Poperinge en Houthulst.


Vraag een vrijblijvende offerte aan

i

Vaakgestelde vragen

Een kleine omnium is een type autoverzekering dat een beperkte dekking biedt voor schade aan uw eigen voertuig, naast de verplichte aansprakelijkheidsverzekering.

Een mini-omniumverzekering dekt over het algemeen schade aan uw voertuig als gevolg van brand, diefstal, glasbreuk, natuurrampen en aanrijdingen met dieren.

Een mini-omniumverzekering wordt meestal afgesloten voor een duur van één jaar en kan daarna jaarlijks worden verlengd.

Een full omnium dekt schade aan uw wagen waarvoor u zelf verantwoordelijk bent. Bij een mini-omnium is die dekking er niet.

Een omnium-verzekering (mini of full omnium) is niet verplicht. De enige verplichte autoverzekering in België is de gewone autoverzekering (burgerlijke aansprakelijkheid). Het afsluiten van een mini-omnium of een volledige omniumverzekering is optioneel en kan afhankelijk zijn van uw persoonlijke voorkeur en de waarde van uw voertuig.

Een mini-omniumverzekering komt niet tussen voor lichamelijke schade van de tegenpartij.

Bij een mini-omnium hoort meestal geen vrijstelling of franchise, behalve soms voor diefstal. Contacteer gerust je verzekeraar bij Verzekeringen Trybou hoe jouw mini-omnium in elkaar zit.