Bijstand nodig? 051 70 35 17
Sparen en beleggen

Sparen en beleggen voor particulieren

Heeft u voldoende spaargeld en kunt u dit voor langere of kortere tijd missen?
In dat geval kan beleggen interessant zijn. U kunt op verschillende manieren beleggen, afhankelijk van uw wensen. Zo kunt u kiezen welke mate van risico u wilt lopen, hoelang u uw spaargeld wilt missen, de inzet van een kapitaalgarantie, etc.

Wij adviseren u graag zodat u kiest voor de belegging die bij u past. Op die manier kunt u een mooi bedrag opbouwen dat u bijvoorbeeld kunt gebruiken als aanvulling op uw wettelijk pensioen.

Contacteer ons vrijblijvend om samen te kijken hoe we uw kapitaal zo verantwoordelijk en efficiënt mogelijk kunnen inzetten om te sparen en te beleggen. U vindt onze kantoren in Ieper, Poperinge en Houthulst.

 

 

Pensioenspaarrekening

Wanneer u de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, heeft u recht op het wettelijk pensioen. U dient er echter rekening mee te houden dat het wettelijk pensioen momenteel vaak nog niet de helft van uw huidige netto-inkomen bedraagt. Het is dus aan te raden om wat geld achter de hand te hebben als aanvulling op het wettelijk pensioen. Een pensioenspaarverzekering is hiervoor uitermate geschikt. Het is een veilige manier om uw pensioen aan te vullen.

Fiscaal sparen: langetermijnsparen

Wanneer u ruimte heeft om te sparen en geen lening voor een onroerend goed heeft lopen, kunt u in aanmerking komen voor belastingbesparing. U kunt een contract afsluiten voor langtermijnsparen. Kiest u voor zekerheid dan is deze vorm van sparen echt iets voor u. De nettopremie is volledig beschermd en u ontvangt een eventuele jaarlijkse winstdeling. Langtermijnsparen is een goede aanvulling op uw pensioensparen. Het maximaal bedrag ligt hoger en het fiscaal voordeel is hetzelfde.

Tak 21 of spaarverzekering

Een Tak-21 verzekering is een spaarverzekering op middellange of lange termijn in de vorm van een levensverzekeringscontract. U betaalt premies die een bepaalde basisrente opbrengen. Deze basisrente wordt aangevuld met een winstdeelname. De winstdeelname is afhankelijk van de resultaten van uw verzekeraar. Een Tak-21 verzekering geeft u grote zekerheid over uw spaargeld en over wat het u zal opleveren. De premies zijn flexibel en u kunt het geld ook flexibel opnemen. U dient minimaal 8 jaar premie te betalen anders betaalt u roerende voorheffing. U betaalt wel instaptaks.

Tak-23 Beleggen

Wat zijn uw wensen en verwachtingen met betrekking tot een beleggingsfonds? Om daarachter te komen, verdiepen we ons eerst in uw beleggingsprofiel. We kijken o.a. hoelang u uw spaargeld wilt missen, we onderzoeken hoeveel risico's u wilt nemen en of u een voorkeur heeft om te beleggen in een bepaald product of dienst. Op basis van dit profiel doen we u een voorstel van fondsen die gegarandeerd bij u passen.

Tak-26 verzekering

De Tak-26 verzekering is net als de Tak-21 verzekering een levensverzekering waarvan het rendement gegarandeerd is. Bij deze verzekering betaalt u geen premietaks. Hierdoor kunt u, ondanks de roerende voorheffing, kiezen voor een kortere looptijd, omdat u zonder de kosten van de instaptaks toch rendement behaalt. Bedrijven en verenigingen kunnen deze verzekering ook afsluiten. Vooral vennootschappen maken hier graag gebruik van. Het biedt de zekerheid van rendement op korte termijn (vanaf 3 jaar). Zij lopen geen risico het belegde kapitaal te verliezen. Mocht het nodig zijn, dan kan er geld worden opgenomen. In Luxemburg gelden geen uitstapkosten voor deze verzekering.

Contact

Contacteer onze experts bij Verzekeringen Trybou vrijblijvend. Zo kunnen we samen bekijken hoe we uw kapitaal zo verantwoordelijk en efficiënt mogelijk kunnen inzetten om te sparen en te beleggen. U vindt onze kantoren in Ieper, Poperinge en Houthulst.


Vraag een vrijblijvende offerte aan

i