Bijstand nodig? 051 70 35 17
Aansprakelijkheid

Hospitalisatieverzekering

Optimaal beschermd voor ziekenhuiskosten

Helaas belandt iedereen wel eens in het ziekenhuis - na een ongeval, voor een controle of een operatie. Bij zo'n ziekenhuisopname draagt uw verplichte ziekteverzekering een deel van de kosten, maar blijft vaak een groot bedrag open staan voor eigen rekening. Met een hospitalisatieverzekering hoeft u niet wakker te liggen van die kosten.

Wat is een hospitalisatieverzekering?

Een hospitalisatieverzekering is een aanvullende verzekering die u en uw gezinsleden beschermt tegen (vaak hoog oplopende) kosten van een ziekenhuisopname.

Voor een medische ingreep, consultatie of ziekenhuisopname komt het ziekenfonds (uw verplichte ziektekostenverzekering) voor een deel van de kosten tussen. Helaas kunnen de overige kosten oplopen tot wel duizenden euro's. Wanneer u die niet uit eigen zak wenst te betalen, is een hospitalisatieverzekering onmisbaar.

Een hospitalisatieverzekering afsluiten is niet wettelijk verplicht. Toch is de aanvullende hospitalisatieverzekering absoluut geen overbodige luxe, wanneer u niet voor onaangename financiële verrassingen wil staan na een ziekenhuisopname.

Wat dekt een hospitalisatieverzekering?

De hospitalisatieverzekering dekt medische kosten bij ziekenhuisopname door ongeval, ziekte of bevalling.

De waarborgen die een hospitalisatieverzekering biedt, kunnen verschillen, maar meestal bent u gedekt voor deze kosten:

  • Hospitalisatie. Wanneer u een ziekenhuisopname nodig heeft, worden medische kosten terugbetaald - vaak ook in een eenpersoonskamer.
  • Voor- en nazorg. Ambulante kosten zoals dokterskosten, geneesmiddelen of thuisverpleging worden een periode voor en na uw opname vergoed.
  • Zware ziekten. Bij ernstige ziektes wordt u ook zonder ziekenhuisopname terugbetaald. De ernstige ziekte dient opgenomen te zijn in de lijst van uw hospitalisatieverzekering.
  • Bijstand in het buitenland. Onvoorziene medische kosten in het buitenland, en extra diensten zoals repatriëring of transport voor gezinsleden worden vergoed.

 

U kunt voor een aantal optionele dekkingen gaan in uw polis, zoals tandzorg, brillen, alternatieve geneeskunde, in vitro fertilisatie (ivf)...

Wat wordt niet gedekt door uw hospitalisatieverzekering?

Voor u een hospitalisatieverzekering afsluit, vult u een medische vragenlijst in. Zo is uw verzekeraar op de hoogte van uw gezondheidstoestand. Een bestaande ziekte wordt namelijk vaak uitgesloten uit uw polis.

Medische kosten die volgen uit roekeloos of opzettelijk gedrag en gebruik of misbruik van alcohol of verdovende middelen worden niet gedekt. Ook niet-medische noodzakelijke behandelingen vallen buiten de dekking (denk aan esthetische ingrepen, preventieve check-ups of anti-conceptiebehandelingen).

Wereldwijde dekking en bijstand

Ook in het buitenland biedt de hospitalisatieverzekering uitgebreide waarborgen. Ook voor repatriëring en opsporings- of reddingskosten kan de verzekering tussenkomen. Zo vertrekt u steeds zonder zorgen op zakenreis of vakantie.

Wachttijd of niet?

Vaak heeft een hospitalisatieverzekering een wachttijd: een bepaalde periode aan het begin van uw verzekering waarin de hospitalisatieverzekering niet tussenkomt. Bij Verzekeringen Trybou vindt u ook hospitalisatieverzekeringen zonder wachttijd.

De beste hospitalisatieverzekering voor u? Bij Verzekeringen Trybou

Bent u benieuwd naar wat de beste hospitalisatieverzekeringen voor uw persoonlijke situatie zijn? Vraag zeker vrijblijvend raad aan uw verzekeraar bij Verzekering Trybou. Samen met u gaan we uw hospitalisatieverzekering vergelijken met andere alternatieven. Zo kunt u de hospitalisatieverzekering afsluiten die u écht nodig heeft.

Contacteer ons voor uw mogelijkheden of een offerte. U vindt onze kantoren in Ieper, Poperinge en Houthulst. 


Vraag een vrijblijvende offerte aan

i

Vaakgestelde vragen

Een hospitalisatieverzekering is een aanvullende verzekering die u en uw gezinsleden beschermt tegen (vaak hoog oplopende) kosten van een ziekenhuisopname.

Een ziekteverzekering sluit u af bij het ziekenfonds, en is wettelijk verplicht. Dankzij die ziekteverzekering komt het ziekenfonds onder andere tussen bij kosten voor medische verzorging. Maar aangezien het ziekenfonds niet alle kosten dekt, is een aanvullende hospitalisatieverzekering geen overbodige luxe.

Een hospitalisatieverzekering heeft geen pasklare prijs. In de meeste gevallen baseert uw verzekeraar zich op een medische vragenlijst om uw premie te bepalen. Premies hangen namelijk af van uw persoonlijke situatie, en de franchise voor een eenpersoons- of meerpersoonskamer. Neem zeker vrijblijvend contact op met uw verzekeraar bij Verzekeringen Trybou om de kostprijs van uw hospitalisatieverzekering te kennen; we helpen u graag verder!

Zonder hospitalisatiesverzekering steunt u volledig op de verplichte ziekteverzekering, die slechts een deel van uw kosten dekt. De rest van uw medische kosten is voor eigen rekening.

U kiest zelf de reikwijdte van uw dekking, maar een hospitalisatieverzekering dekt onder andere de kosten van een opname in het ziekenhuis, bijstand in het buitenland en ambulante zorg. Raadpleeg uw verzekeraar bij Verzekeringen Trybou voor meer informatie over uw contract.